FAMILJ

Chansen att fånga ett ögonblick med hela familjen samlad blir en skatt som värderas högt i generationer! Om några år kommer du säkert tycka att du var så snygg, dina barn så otroligt söta med allt detta fångat på ett sådant naturligt sätt att du verkligen minns tillbaka till hur det var! Räkna med att en professionell familjefotografering blir en väl vald investering.

 • Hur går det till?

  En familjefotografering kostar 900kr och en familjefotografering med släkten kostar 1300kr. Sessionen tar ca 45-60 min. I studion kommer jag använda blixt under fotograferingen samt en rad olika bakgrunder. Jag arrangerar några olika uppställningar för att få en variation med bilder som ni då kan välja mellan. Jag kommer hjälpa er att känna er avslappnade och bekväm med varandra och situationen. Ni kan också välja att vara ute om vädret är med oss! Persås Studios ligger i en underbar miljö med en fin skog bara några meter från byggnaden.

  Inom 14 dagar efter fotograferingen är ni välkomna tillbaka till studion för att titta på de bästa redigerade bilderna från fotograferingen. Där kan ni beställa vilka produkter ni vill ha och till vilken storlek. Bildpriset beror på storleken.

  När ni valt bilder/produkter skickas faktura med fotograferingskostnaden via e-post. Leverans sker sedan ca 2-4 veckor efter betald faktura. Era produkter hämtas sedan i studion.

  Jag sparar era bilder i minst fem år efter fotograferingstillfället och ni kan när som helst göra en efterbeställning. Det är då den aktuella prislistan som gäller.

 • Vad ska vi ha på oss?

  Det finns inga regler för vad man ska ha på sig på ett porträtt. Huvudsaken är att man trivs i kläderna och tycker de är fina. Men genom att samordna klädseln kan man visa att man är en grupp, en familj, som hör ihop. Därför råder jag er att klä er i färger och nyanser som harmonierar. Två eller tre samstämmiga färger blir snyggt. Enfärgade kläder i neutrala färgtoner gör att ansiktena träder fram tydligare. Försök undvika brokiga eller grafiska mönster samt text eftersom sådana lätt distraherar. V-ringning är smickrande eftersom halsen ser längre ut i det. Undvik polokrage. Tänk på att mörka plagg förminskar och ljusa plagg förstorar. Om ni klär er i långärmade, mörka, enfärgade plagg ökar förutsättningarna för att familjebilderna blir lyckade. Är ni osäkra på hur ni ska klä er får ni gärna ta med flera uppsättningar kläder, så kan vi tillsammans komma fram till vad som blir bäst. När vi håller till i studion får man gärna kolla av så att strumporna är hela och rena, även på undersidan då dessa undersidor ibland hamnar mot kameran.

 • Sker fotograferingen ute eller i fotostudion?

  Det bestämmer ni som kunder helt själva. Skulle vi boka en familjefotografering ute och det visar sig bli dåligt väder, bokar vi antingen om den med kort varsel eller så kliver vi in i min studio på Persås. Det finns möjlighet att boka en del av fotograferingstiden inne och en del ute. Det är upp till er.

 • Vad räknas som en familjefotografering?

  Kan hela tjocka släkten vara med under familjefotograferingen? Absolut!  Eller kanske den stora kusinträffen, de samlade syskonen med barn eller någon annan spännande kombination. Speciellt när vi är utomhus och ej har någon platsbrist. Jubileumsfotograferingar har blivit mer och mer populära. Ta gärna med farmor/mormor eller morfar/farfar under själva familjefotograferingen eller ge det som en present till dem. De kommer att uppskatta det och det är så mycket värt att få fina bilder på alla i familjen/släkten!

  En familjefotografering kan vara allt från föräldrarna med det nyfödda lilla knytet, till en fotografering med hela tjocka släkten där respektive till varje familjemedlem är med. Eller kanske den stora kusinträffen, de samlade syskorna med barn eller någon annan spännande kombination.

 • Varför ska du anlita mig som din familjefotograf?

  Skulle jag själv exempelvis boka en familjefotografering hade jag först tittat på stilen på bilderna fotografen tar. Hur jobbar fotografen med ljuset, hur ser redigeringen ut och vad är det för känslor hen jobbar med. Sedan vill jag känna mig trygg och avslappnad när fotograferingen sker. Många av mina kunder har sagt att jag  är en varm och lättillgänglig person med en positiv energi. Jag är även väldigt noga med att mina familjer ska ha kul tillsammans under själva fotograferingstillfället. Vi leker fram bilderna tillsammans och ofta har barnen svårt att slita sig när det är dags att gå hem.

Inramningar

Beställ din ram i vilken storlek du vill. Med rätt inramning kan du framhäva bilden och samtidigt förlänga bildens livslängd. Jag hjälper dig att hitta den bästa inramningen för din tavla och välja både stil, färg och storlek.

Canvastavlor

En canvastavla trycks på ett canvastyg av hög kvalitet. Du få välja storlek och bestämma hur du vill att kanten på canvastavlan ska se ut. Kanten är 16 mm djup och tavlan leveras färdig att hängas upp på väggen.

Kort

Hoppa över de gamla vanliga färdigtryckta tackkorten och skaffa kvalitetskort med en bild från din fotografering. Jag kommer visa dig olika alternativ på kort och ordna en design efter ditt önskemål.

Fotobok

Fotobok Lyx är en fotobok där sidorna lägger sig helt plant. Ingenting av bilden försvinner i bindningen. Boken har en hård pärm med tjocka mattsidor och finns i olika storlekar. Du väljer hur många av dina bilder du vill ha i boken.

©2020 Fotograf John Persson